دوره آموزشی آنلاین اصول و فنون مذاکره

کلمات کلیدی

۵. استراتژی‌های مدیریت تعارض

شنبه, ۱۰ مهر ۱۳۹۵، ۱۰:۴۶ ق.ظ

در شماره پنجم دوره آموزشی آنلاین اصول و فنون مذاکره، پنج استراتژی اصلی مدیریت تعارض (تسلیم شدن؛ اجتناب و پرهیز از مذاکره؛ تهاجمی؛ در جستجوی حل مسأله و مصالحه) معرفی و کاربرد هر استراتژی نیز گفته شده است.

با ما همراه باشید.

مدیریت موثر تعارض

برای مدیریت یک تعارض بسته به اینکه به چه میزان به خواسته‌های خود و طرف مقابل توجه می‌کنیم، می‌توان از پنج نوع استراتژی استفاده کرد:

 

رفتار رقابتی و تهاجمی (Competitive)

شخص تنها به خواسته‌های خود توجه می‌کند، کمتر عقب‌نشینی می‌کند و از طریق تهدید، ارعاب، تنبیه و لحن خشن و یا اصرار مداوم بر یک موضوع، خواسته خود را به کرسی می‌نشاند. این گونه رفتار در مواقعی که فرصت کمی برای مذاکره وجود دارد و یا در شرایطی که طرف مقابل رفتار منطقی ندارد و حاضر نیست وارد یک تعامل سازنده شود، کاربرد دارد.

 

تسلیم شدن (Yielding)

این روش در مواقعی که به یقین برسید که خواسته‌تان غیرمنطقی و نادرست است، کاربرد دارد. همچنین ممکن است حفظ روابط بلندمدت برایتان بیش از منافع کوتاه‌مدت اهمیت داشته باشد. همچنین در بعضی مواقع چشم‌پوشی و تسلیم شدن در گرفتن یک امتیاز می‌تواند به ما کمک کند تا در تعاملات بعدی، امتیاز بگیریم.

 

اجتناب (Avoiding)

رفتار انفعالی: نه به خواسته‌های خود توجهی داریم و نه به خواسته‌های دیگران. در مواقعی که امیدوار هستیم تعارض خود به خود رفع شود، این استراتژی راهگشاست. همچنین در مواقعی که اطلاعات کافی از چرایی و چگونگی رخ‌دادن تعارض نداریم، بهتر است وجود تعارض را نادیده بگیریم.

 

جستجو برای حل مساله (Problem Solving)

توجه فعالانه به خواسته‌ها و دغدغه‌های طرف مقابل در عین در نظر گرفتن خواسته‌های خود. در مواقعی که نیازمند حمایت طرف مقابل جهت اجرای توافقات حاصل از مذاکره هستیم، این استراتژی موثرترین روش است.

 

مصالحه (Compromising)

فرد درگیر در تعارض حاضر است به بهای صرف نظر کردن از بخشی از خواسته‌های خود، قسمتی از خواسته‌های طرف مقابل را تامین نماید. در این روش هیچ یک از طرفین تمام خواسته‌های خود را کسب نمی‌کنند اما به این دلیل که طرف مقابل هم از بخشی از خواسته‌های خود صرف‌نظر کرده، احساس رضایت می‌کنند.

  

اگرچه هر کدام از ما در یک یا چند مورد از استراتژی‌های فوق تبحر داریم (مثلا تمایل داریم که از تعارض دوری کنیم یا رفتار تهاجمی داشته باشیم) ولی بهتر است در هر موقعیت، استراتژی خاصی را برای حل تعارض در نظر گرفت. امیدواریم در ادامه این سلسله جلسات بتوانیم با ارائه نکات لازم به شما کمک کنیم توانایی‌های خود را در به کارگیری هر کدام از پنج روش فوق، بهبود دهید.

۹۵/۰۷/۱۰ موافقین ۰ مخالفین ۰
امین تجملیان

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی